FRIKORT FÖR PROSTITUERADE!

En av de mest konstiga lagarna i landet måste ändå vara den där de särbehandlar prostituerade. Den gör mig väldigt upprörd och är verkligen konstig, att lagen existerar borde vara olagligt. Många länder runtom i Europa har öppna dörrar gällande prostitution, de betalar skatt som vanligt och det finns bordeller där vem som helst kan gå betala för ett ”nyp”. Rätt eller fel kan man debattera i all oändlighet, men är i min mening inte fel. Det är upp till var och en att bestämma över sin kropp så länge man gör det av egen vilja och inte tvingas. Sverige tillåter det dock inte och kommer säkerligen aldrig att göra. Det är alltså olagligt att köpa sex i detta land, fine, inga konstigheter med det. Men det sjukaste av allt är att den som prostituerar sig inte begår något brott!

Alltså han som betalar för sex begår ett brott, men inte den som säljer! Väldigt skrattretande men samtidigt sorgligt. Den som uppförde lagen måste ha varit full. Av alla lagar så måste detta vara den mest konstiga och skriker HYCKLERI.

Vare sig ni inte håller med så är det mer eller mindre exakt samma sak som att sälja droger. Köparen begår ett brott men inte säljaren. Men så är det inte, när det gäller annat det så är båda skyldiga. Ännu roligare och mest anmärkningsvärt är ändå lagen om häleri. Man kan alltså dömas för häleri om man köper en stulen vara av någon ÄVEN OM MAN INTE VISSTE OM DET!

De menar på att man ska vara smart nog att lista ut det, ofta i och med att varan är så pass billig. För enligt de så händer det inte alls ofta att folk säljer sina lagliga saker billigt för att de är i behov av snabba pengar.

Men det är ok att sälja sin kropp när de är emot det. Kanske man skulle sätta sig ner och tänka: ”Aha, kanske det blir mindre prostitution om vi förbjuder det helt och hållet FRÅN BÅDA SIDOR!

Hur som helst en riktigt korkad och uppretande lag som inte direkt är genomtänkt. Stäng dörrarna helt eller öppna de helt istället för mittemellan.

Prostitution2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s