INTE VUXEN NÄR MAN ÄR 18!

Enligt det svenska systemet så är man vuxen from den dag man fyller 18 år. En dag som många ungdomar längtar till. Man är vuxen och livet börjar. Man får gifta sig, flytta hemifrån, rösta, ta lån, köpa hus/lägenhet, ta körkort, ta vapen licens, köpa tobak och folköl och sist men inte minst gå på krogen.

Men som alla vet så får man inte köpa alkohol från systembolaget och måste därför vara 20 år.

Detta är enligt mig en av de skummaste lagarna i detta land och har inget befog någonstans vilken förklaring de än har. Det går bara inte ihop och är att säga emot sig själv för staten. Kanske inte så många som tänker på det men gör det i någon sekund och fundera på hur sjukt det låter! Du får göra varenda punkt i protokollet som 18-åring men du får inte köpa alkohol!! Självfallet är det för att staten vill ha kontroll, vilket de mer eller mindre säger själva, och menar också på att på krogen så har man uppsyn över sig. Det hade jag kunnat förstå, men då ska man vara vuxen när man är 20 och få göra allt annat när man är 20. Kan man stoppa en 18-åring i fängelset på lång tid med motivering att han är vuxen nog att veta vad han gör och stå för sina handlingar, så tror jag man är vuxen nog att köpa alkohol. Kan man skuldsätta 15-åringar och även skicka de på ungdomsanstallt så säger det lite emot sig självt. Kan man ge 18-åringar kreditkort så ,åste de väl vara vuxna? Man får tom spela hos svenska spel, maskiner, lotto, tips osv.

Sen spelar det ingen roll om det anses att de inte kan hantera alkohol. Det kan inte lika många 20-åringar heller, eller 50-åringar för den delen. Antalet 18-åringar som inte anses kan hantera alkohol på egen hand är nog lika stort som 18-åringar som inte kan hantera spel och lotteri, pengar, lån och livet rent allmänt.

Återigen hur man än vrider och vänder på det så är det fel och på ett sätt hyckleri och en riktigt korkad lag.

No Alcohol

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s