TRÄNGSELSKATTEN!

Sen ett par år tillbaka så måste man betala för att åka in och ur Stockholm. Man satsade 3 miljarder och sa att det var ett test som vi sen skulle få rösta om, om vi ville ha kvar. De blev kvar efter en väldigt kritiserad och omdebatterad rösthantering.
Staten påpekar tydligt att det absolut inte är för att tjäna pengar utan för att minska biltrafiken. Men samtidigt som de vill påtvinga folk att åka kommunalt så höjer de priserna för kollektivtrafiken och gör det svårare och svårare att köpa biljetter. Innan detta hade SL en period då biljetter var jättebilligs och kostade 10kr för barn och 20kr för vuxna och man kunde åka överallt, alltså inga indelade zoner som nu.
Majoriteten åker bil för att de behöver, inte för att det är kul. Detta gör att det blir klasskillnader bland folket. Inte nog med alla kostnader för bilen men även 1000-2000kr i trängselavgift varje månad. Vart finns rättvisan i det? Kan finnas en miljon anledningar till att man måste ta bilen till jobbet och inte åka kollektivt, ska man då få lida för det? Åtminstone skulle de kunna halvera priserna för kollektivtrafiken vilket skulle få många att överväga det alternativet. Men istället höjer man priserna hela tiden.
Klasskillnad är vad det är och avgiften är inget annat än att ha en extra inkomstkälla för staten.

20130629-115414.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s