REA VINSTEN!

Ännu en irriterande lag som inte har någon grund överhuvudtaget, och som helt klart bara är till för att tjäna pengar är REA VINST skatten. Den innebär att alla som säljer sin bostad och går med plus ska betala ca 22% i skatt på vinsten.

Köper jag alltså ett hus för 1 miljon och sedan efter ett par år säljer den för fem miljoner så betyder det alltsp att jag gått 4 miljoner plus, vilket innebär att jag ska betala 22% av 4 miljoner. Nästan 1 miljon blir det som jag ska betala i skatt alltså.

Sen har jag för mig att man får dra av för renoveringar och påbyggnader osv.

I vilket fall så är detta en skum lag men uppenbart att det bara är ett sätt att få in skattepengar. Har inget att göra med att du handahåller statens egendom, lånar osv, inte heller för att förebygga miljöförstöring etc. Det är inget staten eller samhället ger dig eller alls har något finger med i. Det är din bostad som du köpt och det är din bostad du säljer, så helt ärligt vad har staten med det att göra och varför ska de ha pengar för det? Det finns absolut inget acceptabelt resonemang till att denna skatt ska existera.

Om staten och regeringen prioriterade lite och tänkte efter lite på vad de kastar våra pengar på så skulle man garanterat kunna avskaffa många skatter. Men återigen de kan åka taxi för miljonbelopp, äta middagar för miljonbelopp, flygresor, höga löner, rusta upp kungens slott, bygga supermotorvägar som experter inte tror kommer förbättra. Vi betalar skatter, momser, avgifter och böter, vi matar landet med pengarvilket vi ska då det är vårt land, men samtidigt kan vi inte påverka det minsta lilla vart de går.

skatt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s