SÄLJA VAPEN!

Sverige anses som ett neutralt land där de väldigt sällan har eller vill skapa konflikter med andra länder. Helt enkelt ett fridfullt land som vill hålla sig i bakgrunden och hålla sams med andra nationer. Vilket är jättebra. Sen att vi inte skulle klara oss mer än fem minuter i ett krig är en helt annan femma, då vi inte har allt för stora militära resurser. Men vad vi vet och som inte är en hemlighet är att den svenska staten är penga-kåta, vilket syns ganska tydligt på alla skatter och avgifter som finns.

Vad som, gör mig fly förbannad är att man klassar sig själva som ett fredligt land men samtidigt kan man sälja vapen för miljarder runtom i världen. Det är sådant hyckleri att det finns inte. Man kan inte säga peace & love och sen sälja vapen och tycka att det är ok att andra använder deras vapen för att döda andra. Det är exakt samma sak som att säga att man hatar knark, vill inte ha något som helst med det att göra men samtidigt sälja det. Det går inte ihop någonstans och är i min mening riktigt j**** snedvridet.

Vi vanliga människor fängslas om vi dödar någon men det gör inte stater och regeringar. De krigar för politik, pengar, makt, religion osv. Men vi får inte göra det i några som helst fall.

Kort och gott man kan inte vara emot krig och samtidigt göda krigen och uppmuntra andra att döda andra vilket de gör när de är emot det men säljer vapen för miljarder.

Lite fakta från wikipedia: Sverige är idag (2011) världens största vapenexportör i relation till folkmängden.  Åren 2001 till 2010 fyrdubblades svensk vapenexport till en försäljning på 13,6 miljarder år 2010.  År 2005 passerade andelen av svenskt krigsmateriel som exporteras 50%. Huvuddelen av vapenexporten är för strid.

Vapen export

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s