HEMKÖRNING AV ALKOHOL!

Sverige har klart och tydligt en väldigt strikt alkoholpolitik. Hårda regler på krogar och restauranger, Det säljs inte i vanliga butiker som det görs i nästan hela världen och man får inte ta in mer än en flaska i landet, och detta enbart pga att staten inte tjänar pengar då. Köper man alkohol i de flesta andra länder så kostar det en bråkdel jämfört med i Sverige, och detta pga den höga skatten och är inget annat just för att tjäna så mycket pengar som möjligt då Sverige är ett land som dricker väldigt mycket alkohol, tom mer än många länder som har alkohol i vanliga butiker och typ ingen åldergräns. Men man försöker väl motivera de höga priserna och den höga kontrollen med att det ska vara just kontrollerat. Men trots detta så har vi mer alkolism och drickande än många andra länder.

En krog som ger en öl för mycket till en gäst eller serverar ön öl en minut över stängningsdags kan bli av med sitt tillstånd. En person som köper alkohol i tex Tyskland  och tar in i landet kan dömas till fängelse om det anses vara för mycket. Man får heller inte sälja alkohol själv. Allt detta tyder på hårda regler samt att det bara är staten som ska tjäna pengar på denna guldgruva till marknad.

Men det koiska i det hela är att systembolaget började för ett tag sedan med hemkörning. Hur sjukt är inte det med tanke på deras sk policy? Sen när inte det gick så bra som förväntat så började de med körning till jobbet. Ännu ett beteende som skriker hyckleri. Speciellt med tanke på att de höjde priserna på bag-in-box vin med motivering att man inte ska tjäna på att köpa mer, vilket medför att folk kommer dricka mer. Men de tycker de inte folk gör när de kör alkoholen vart du än befinner dig! En snedvriden lag och som bevisar att det som med allt annat enbart handlar om pengar och inget annat. Varför får annars inte vanliga butiker sälja, eller varför får man inte importera, jo just för den anledningen att man inte ska bråka med statens guldgruva.

systembolaget

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s