KONSTIGA STRAFFSKILLNADER!

Är det något sverige har så är det jätteojämna och konstiga straffskillnader. Man kan få mer straff för narkotikabrott än för mord. Man kan få mer för rån än för mord. Man ka få mer för skattebrott än för våldtäkt och pedofilbrott.

Helt uppenbart som många inte tänker på är att ekonomisk brottslighet är i dagens läge bland det värsta man kan begå. Rån, bedrägeri, skattebrott, förskingring och annan lurendrejeri. Medan man som våldtäktsman och sexborottsling överhuvudtaget inte döms så hårt i de flesta fall.

I Min mening helt sjukt att man kan dömas hårdare för att stjäla pengar än att sexuellt utnyttja någon, vilket visar på att pengar är mer värt idag än ett människoliv. Att man kan drabbas hårdare för rån än om man tar någons liv är också galet. Ta tex helokpterrånarna som dömdes till 9 års fängelse. Bankrånet i Täby 9 år. Tåg/postrånet i uppsala ca 9 år, perstorpsbedragaren 6 år, man i malmö som inte betalade moms 6 år. Listan är lång och jag skulle kunna forsätta minst en timme till.

Samtidigt har vi sexualförbrytarna som inte allt för sällan kommer undan lindrigt. Tom serievåldtäktsmän kan dömas lindrigare än ekobrottslingar. Har läst många artiklar och domar, våldtäkt, barnvåldtäkt, sexuellt utnyttjande av barn, sexuellt ofredande av barn, sexuellt tvång mm där man oftast döms från 1-3 år. Tex så dömdes en lärare till 2,5 års fängelse för 6 olika åtal av sexuell natur mot en liten flicka på skoltoaletten. En politiker som tvingade sitt barnbarn till sexuella ”grejer”, sex, anstastning osv, till 2,5 år. Polis som söp en ungdom full och utnyttjade sexuellt fick typ en smäll på fingrarna. Finns inget i denna värld som är viktigare än barnen och människan överhuvudtaget. Att materiella saker kommer före är helt sinnessjukt. Vilken normal människa som helst måste självklart tycka att det är värre att skada barn och kvinnor. Men då straffskalan ser ut som den gör så betyder det uppenbart att pengar betyder mer för staten. Sen att HEALA samhället och världen är uppbyggd på pengar gör det ännu mer konstigt att de brotten inte anses som mer befogade eller förståerliga. Jag menar det är solklart att jag förstår en person som snor pengar mer än en som våldtar. Pengar behöver vi alla och kan inte överleva utan de. Varenda människa i världen kämpar för pengar och det är det enda som betyder något i dagens läge, i vilket hörn i världen du en åker. Varför ställer vi klockan varje dag? Vad cirkulerar i vårt huvud varje dag? Vad är de flestas mål här i livet? Vad är de flesta bråk om? Vad kan vi göra utan pengar, jo ingenting, vi kan knappt andas utan pengar. Ställ dig på gatan helt naken en dag utan kläder eller något föremål överhuvudtaget, så ska vi se hur länge det tar innan du gör något dumt för att få lite mat i magen eller lite kläder?

fängelse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s